назад

У Шепетівці відбувся семінар для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

SAM 1605     Адвокати обговорили питання організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та вимоги до оформлення документів для оплати послуг за надану безоплатну вторинну правову допомогу.

     29 березня у Шепетівському місцевому центрі з надання БВПД провели семінар для адвокатів на тему: «Порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги».

     Участь у семінарі взяли директор Шепетівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бузиль, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Сергій Дрелінський, фахівці Шепетівського місцевого центру з надання БВПД начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Марина Поліщук, головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Євген Оніщук, а також адвокати, залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги на території районів, які обслуговує Шепетівський місцевий центр.

     Розпочинаючи семінар, Володимир Бузиль наголосив на важливості співпраці центру з адвокатською спільнотою для розвитку системи безоплатної правової допомоги. Особливу увагу директор місцевого центру зосередив на проблемних питаннях та робочих моментах організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та опрацювання документів для оплати послуг за надану безоплатну вторинну правову допомогу адвокатом.

     “Дотримання стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги є обов’язковим для адвокатів, а порушення цих стандартів тягне за собою відповідальність”, зазначив Сергій Дрелінський.

     Марина Поліщук розповіла про вимоги до оформлення адвокатами документів для оплати послуг за надану безоплатну вторинну правову допомогу та акцентувала на необхідності дотримання вимог Наказу Міністерства юстиції України від 30 квітня 2015 року №634/5 та Постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 №465 “Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу”.

     Семінар пройшов у формі конструктивної бесіди, учасники поділились досвідом адвокатської практики та обговорили перспективи подальшої співпраці центру з адвокатами.

{gallery}img/novyny/2016/03_Berezen/30_1{/gallery}