назад

У Шостці провели семінар для бібліотекарів «Основні аспекти реалізація права на безоплатну правову допомогу в Україні»

ShM 2017 04 13 SEMINAR BIBLIOTEKA  1Із метою популяризації системи безоплатної правової допомоги 13 квітня інтегратор Шосткинського МЦ Юлія ЗАЦАРИННА для працівників бібліотеки Шосткинського казенного заводу «Імпульс» провела інформаційний семінар «Основні аспекти реалізація права на безоплатну правову допомогу в Україні».

В ході заходу спеціаліст центру поінформувала присутніх про права громадян на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги та зазначила категорії осіб, які мають право на таку допомогу

«Наразі в Сумській області  успішно працює Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, 4 місцевих центри з надання безоплатної вторинної правової, в тому числі Шосткинський місцевий центр та бюро правової допомоги», – зауважила Юлія ЗАЦАРИННА.

 В ході семінару було домовлено про проведення правоосвітніх заходів на базі бібліотеки та розміщення інформаційного куточку в читальному залі матеріалів, буклетів листівок, які стосується правових послуг та системи безоплатної правової допомоги.

«Проведення правопросвітницьких  заходів на базі  бібліотеки є формою залучення  як дорослих і підростаючого покоління до читання друкованої продукції: книг, інформаційних брошур, газет. Відвідуючи правоосвітні заходи людини не тільки збагачується правовими знаннями, розширює свій правовий світогляд, цікавиться літературою з правової тематики», – зазначила директор бібліотечної установи Наталія ЛИМОНОВА.

 

Довідково: Шосткинський місцевий знаходиться за адресою: м. Шостка, вул.Горького, 4, т. 7-30-94, 7-28-05, електронна пошта shostka.sumy@legalaid.gov.ua