назад
14.08.15

У столиці робоча група експертів працює над дистанційним курсом навчання «Вступ до системи безоплатної правової допомоги»

 14 серпня у Києві розпочалося засідання дводенної робочої групи з розробки пілотного курсу дистанційного навчання: «Вступ до системи безоплатної правової допомоги». Захід проводиться за підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США.

Участь у заході беруть представники Координаційного центру, регіональних і місцевих центрів з надання БВПД, адвокати-тренери системи безоплатної правової допомоги, експерти з питань дистанційного навчання, представники партнерських організацій. 

 Протягом першого дня роботи групи учасники ознайомилися з детальним описом навчальних модулів та презентацією пілотного курсу «Вступ до системи безоплатної правової допомоги». Під керуванням кваліфікованих експертів вони проаналізували необхідні доопрацювання програми та визначили строки їх реалізації. Також присутні мали можливість обговорити організаційну модель підтримки курсу та проаналізувати ролі і формат взаємодії в дистанційному навчанні усіх його учасників: слухачів, модераторів, т’юторів. 

11891143 10153508419804687 4832871069317137857 n

У другій половині дня учасники взяли участь в розробці інструкції користувача для учасників дистанційного курсу та формування переліку найчастіше задаваних питань (FAQs), а також обговорили питання проведення тренінгів в межах навчальної програми як одного з найбільш ефективних інструментів навчання, та обговорили можливі строки їх проведення.

eb066818de93d0c597c494e7a6101220fc0ef792743ffb8cf7e73911eced571d

Засідання робочої групи продовжить свою роботу й завтра. Так, на учасників робочої групи чекатиме обговорення програми пілотного проходження зазначеного курсу адвокатами – тренерами та пчленами ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу».

253ec98ffdafe4073c7c4bbb2d7dab7bc08a77acb6aa0fd93df13be6d427f7a5

В цілому ж очікується, що за результатами двох днів роботи групи буде визначено формат та структуру підтримки дистанційного курсу, платформи для його реалізації в системі безоплатної правової допомоги, а також необхідні кроки щодо впровадження курсу в практику системи БПД та інституціоналізації платформи.

Учасники сьогоднішнього засідання робочої групи: від Координаційного центру – заступники директора Мирослав Лаврінок та Віталій Баєв, начальник управління стратегічного розвитку Сергій Троценко, начальник відділу забезпечення якості безоплатної правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів та голова ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько, заступник начальника відділу забезпечення якості безоплатної правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Юлія Лісова, заступник начальника відділу інформаційних технологій Ярослав Гетьманський; адвокати-тренери/модератори з обміну досвідом між адвокатами, які надають БПД – Марина Старовойтова та Анастасія Сербіна, директор Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Наталія Стьопіна, директор Другого київського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Богдан Кушнір, начальник відділу Першого київського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Андрій Ільїн, виконавчий директор Української фундації правової допомоги Микола Сіома, заступник директора Американської асоціації юристів «Ініціатива з верховенства права» в Україні Дмитро Філіпенко, експерт  Ігор Катерняк.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter