назад

У «Центрі пробації» забезпечено доступ до безоплатної правової допомоги

З метою підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в Придніпровському РВ філії ДУ “Центр пробації” в Черкаській області, 5 серпня 2019 року, головний спеціаліст центру з надання БВПД  Крутоус Ірина провела інформування і консультування з питань  з сімейного, цивільного та трудового права.
Також, особам які перебувають на обліку в “Центрі пробації”,  роз’яснено  відповідальность осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, за порушення умов відбування покарання.
Зокрема зазначено, що у разі невиконання засудженим, звільненим від відбування покарання з випробуванням, обов’язків, визначених законом та покладених на нього судом, систематичного вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації застосовує до нього письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання.
Було запропоновано у разі виникненні потреби у безоплатній вторинній правовій допомозі звертатися до місцевого центру або до бюро. Серед суб’єктів пробації було поширено тематичні буклети системи БПД та проекту Міністерства юстиції «Я маю право!», «Відповідальне батьківство», «Чесна платіжка».
Цей захід відбувся в межах меморандуму про співпрацю між місцевим центром та «Центром пробації» з метою підвищення правової свідомості та інформування суб’єктів пробації щодо використання та захисту їх прав у повсякденному житті.
Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).