назад
02.02.15

У Вінниці про забезпечення затриманим своєчасного надання БВПД говорили із дільничними інспекторами

30 01 15 Vinn30 січня 2015 року пройшла робоча зустріч представників Вінницького центру БВПД із дільничними інспекторами МВ УМВС України у Вінницькій області, метою якої стало обговорення питань взаємодії та співпраці задля забезпечення затриманим особам своєчасного надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході зустрічі в.о. директора Вінницького центру БВПД Марина Лукіанова звернула увагу на норми Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які визначають категорії осіб, що мають право на отримання  БВПД, підстави для призначення адвоката затриманій особі – повідомлення службової особи, яка здійснила затримання, та безпосереднє звернення затриманої особи або її родича до центру з надання БВПД.

Крім того, було обговорено необхідність забезпечення належних умов конфіденційного побачення затриманої особи з призначеним захисником та недопущення випадків відмови адвокату у побачені із затриманою особою; а також неухильного дотримання порушення Порядку інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання осіб.

Нагадаємо, що відповідно до згаданого порядку, негайно  після  фактичного  затримання особи уповноважена службова   особа   суб’єкта   подання  інформації,  яка  здійснила затримання,  повідомляє  про такий факт відповідний центр БВПД. Протягом   години   з  моменту  реєстрації  повідомлення  центр БВПД в установленому порядку призначає адвоката, який повинен прибути  протягом  години, а у виняткових  випадках  –  не  пізніше  ніж  протягом  шести годин,  до затриманої особи для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+