назад

У Збаражі обговорили участь у заходах по наданню безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам

13900574 508004926057135 1668530004 n

З метою поширення інформації про безоплатну правову допомогу серед жителів Збаразького району, в.о. директора Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Вербицька відвідала з робочим візитом місто Збараж та разом з начальником відділу «Збаразьке бюро правової допомоги» Сергієм Русином провели ряд робочих зустрічей.

Так, зокрема працівники місцевого центру зустрілися з заступником голови Збаразької районної ради Юлією Чванкіною та першим заступником Збаразького міського голови Андрієм Синчишиним з метою інформування керівників органів місцевого самоврядування Збаразького району щодо реалізації Кременецьким місцевим центром пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань та залучення фахівців місцевого центру до участі у інформаційно-роз’яснювальних та освітніх заходах з питань надання соціальної та правової підтримки внутрішньо переміщеним особам. Валентина Вербицька висловила подяку керівникам місцевих рад за оперативне розміщення інформації щодо реалізації Кременецьким місцевим центром пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань на офіційних сайтах органах місцевого самоврядування.

Крім того, працівники місцевого центру проінформували  Юлію Чванкіну та Андрія Синчишина про бюро правової допомоги, що розпочне свою роботу у м. Збараж з 1 вересня 2016 року і в якому усі бажаючі особи зможуть отримати необхідні юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, подати звернення на безоплатну вторинну правову допомогу, а також матимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

З метою залучення працівників Кременецького місцевого центру до участі у інформаційно-роз’яснювальних та освітніх заходах з питань надання соціальної та правової підтримки внутрішньо переміщеним особам Валентина Вербицька та Сергій Русин зустрілись з першим заступником керівника та секретарем Міжвідомчого районного координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції начальником Збаразького районного відділу УДСНС України в Тернопільській області Ігорем Ваверчаком та головним фахівцем Збаразького районного відділу УДСНС України в Тернопільській області Ігорем Найком. Як результат, домовлено про участь працівників Кременецького місцевого центру у відповідних заходах, що будуть проводитись у Збаразькому районі, зокрема у зустрічі з сім’ями внутрішньо переміщених осіб, які мають дітей шкільного віку, напередодні 1 вересня.

Нагадуємо, що до юрисдикції місцевого центру відносяться:  Збаразький, Зборівський, Кременецький, Лановецький та Шумський райони Тернопільської області і місто Кременець.

Звернутися до місцевого центру можна за адресою: вул. Шевченка, 59А, м. Кременець. Контактний телефон: (03546) 2 52 33.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).