назад

У Житомирі обговорили механізми посилення доступу до правосуддя вразливих груп іноземних громадян в Україні

 

BJ220 жовтня у Житомирі відбулося засідання круглого столу щодо налагодження співпраці між державними, правоохоронними, судовими й іншими установами та неурядовими організаціями задля забезпечення доступу до правосуддя для шукачів притулку, мігрантів та інших вразливих груп іноземних громадян в Україні.
У заході взяли участь начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олег Врублевський та в. о директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Олександр Коваль.

На початку круглого столу учасники висловили своє бачення пріоритетних напрямків реформування національного законодавства в сфері міграції та притулку. Олег Врублевський розповів про аспекти забезпечення безоплатною правовою допомогою та доступу до судових послуг для шукачів притулку та неврегульованих мігрантів на Житомирщині.
Під час заходу Олександр Коваль приділив увагу порядку призначення захисників вразливим групам іноземних громадян в Україні.
У наслідок плідної роботи і дискусій усі учасники круглого столу висловили готовність до діалогу та налагодження взаємодії щодо захисту прав біженців та шукачів притулку у Житомирській області.

BJ1