назад

Участь директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області М. Євчука та його заступника В. Ковальчука в робочих зустрічах в Івано-Франківську 28 липня 2015 року

CAM04471Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, депутат обласної ради Володимир Ковальчук 28.07.2015р. взяв участь і виступив на засіданні сесії Івано-Франківської міської ради. Цьому передували попередні зустрічі В. Ковальчука з Івано-Франківським міським головою В. Анушкевичусом, секретарем міськради М. Вітенком та окремими депутатами-правниками щодо позапланового включення цього виступу в порядок денний засідання чергової сесії міської ради.

 Учасників сесійного засідання – депутатів міськради, представників виконавчих органів і територіальної громади міста та навколишніх сіл було ознайомлено із загальними положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», з процедурою надання безоплатної правової допомоги для окремої категорії громадян з 01 липня, як це передбачено ст.14 відповідного закону, та діяльністю Регіонального і місцевих центрів з надання БВПД області. Було наведено інформацію щодо зареєстрованих звернень громадян до місцевих центрів (по Івано-Франківському-63,по Калуському-24,по Коломийському-23), в цілому по області-110 звернень.

У своєму виступі В. Ковальчук значну увагу звернув на роботу місцевих центрів по забезпеченню правовою допомогою учасників АТО, співпрацю з громадськими правозахисними та волонтерськими організаціями, і висловив ідею щодо використання рекомендацій і досвіду депутатів міської ради, які проходили і проходять військову службу в зоні АТО, стосовно правового захисту учасників антитерористичної операції та їх сімей.

dsc 18361

На сесійному засіданні було запропоновано міському голові В.Анушкевичусу, депутатам міської ради безпосередньо ознайомитися з роботою Івано-Франківського місцевого центру, налагодити співпрацю і взаємодопомогу центру з депутатською комісією законності, прав людини і правопорядку, а після додаткового опрацювання пропозицій, підготувати меморандум про співпрацю щодо надання безоплатної правової допомоги мешканцям обласного центру.

Варто зазначити, що роботу сесії висвітлили багато ЗМІ, а участь у ній взяли чисельні представники громади м. Івано-Франківська, які прийшли на сесію зі своїми проблемами соціально-побутового та правового характеру.

Цього ж дня, директор Регіонального Центру з надання БВПД в області Михайло Євчук, його заступник Володимир Ковальчук, начальник відділу правової роботи і правової освіти Головного територіального управління юстиції в області Назарій Саведчук провели зустріч з головою обласного відділення Асоціації Правників України Володимиром Костюком, головою «Громадської приймальні» УГСПЛ в області Юрієм Вациком, на якій обговорили питання можливої співпраці та проведення спільних правоосвітніх заходів щодо надання первинної та вторинної правової допомоги жителям Прикарпаття.