назад

Участь фахівців Сумського місцевого центру у науково – практичній конференції

151124 01За підтримки Державного навчального закладу «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Сумської обласної державної адміністрації, Сумської обласної громадської організації «Центр підтримки та розвитку родини «Калинове гроно» відбулася Всеукраїнська науково-практична конференції з міжнародною участю «Соціальна підтримка сім’ї та дитини у соціокультурному просторі громади».

 

До участі в конференції були запрошені представники органів управління освітою; навчальних, культурно-освітніх закладів; соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; неурядових організацій, які працюють в інтересах дітей та сімей; докторанти, аспіранти, викладачі вищих навчальних закладів, співробітники наукових установ; батьки, члени родин, які є авторами/співавторами або активними учасниками ініціатив, спрямованих на покращення середовища для навчання та виховання дітей, лідери батьківських громад.

 

Гостями заходу, що проходив на базі Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, стали і працівники Сумського місцевого центру БВПД. Начальник відділу організації з надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ірина Карел та головний спеціаліст відділу Олена Пилипенко у ході конференції ознайомлювалися із  вітчизняними та зарубіжними технологіями соціально-педагогічної, психологічної та корекційної роботи з сім’єю та дитиною. Також були висвітлені питання партнерства державних і громадських організацій у сфері надання соціальних послуг сім’ї та дитині, гендерного підходу у питаннях соціальної підтримки і соціально-правового захисту сім’ї та дитини. Актуальним питанням конференції стала проблема захисту сімей і дітей в ситуації військового конфлікту. 

151124 02