назад

Участь керівництва РЦ у засіданні Міжвідомчої ради Івано-Франківської ОДА з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук  нещодавно взяв участь у роботі «круглого столу» Міжвідомчої ради облдержадміністрації з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Присутні обговорили питання щодо взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі. Так, заступник директора-начальник управління соціального захисту населення департаменту соціальної політики ОДА Галина Сеник акцентувала на потребі створення спеціальних служб, котрі реагуватимуть на звернення та закликала присутніх долучатися до підготовки таких фахівців.

 «Ми проробили велику роботу, проте продовжуємо працювати над новими викликами, які постають перед нами мало не щодня. Складна ситуація у державі, напружені відносини та стресові події впливають на нас та виливаються у різних неправомірних діях. Тому сьогодні важливо говорити та ділитися досвідом того, які галузі та теми потребують доопрацювання та збільшення уваги», – зазначила у вступному слові заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко під час засідання.

Зокрема,  позаштатний радник голови ОДА з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі Олена Гринів додала, що в області діє реабілітаційний «Шелтер Святої Ольги» для жінок, котрі постраждали від воєнних злочинів російської армії та домашнього насильства.

Важливим є те, що завдяки інформаційним кампаніям як дорослі, так і діти отримують більше інформації та мають чіткі уявлення про те, що їм слід робити у ситуаціях, коли проти них вчиняється насильство. Так, за минулий рік 401 повідомлення надійшло від самих дітей.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук наголосив у своєму виступі: «Всі потерпілі мають можливість скористатися безоплатною правовою допомогою та отримати послуги щодо конкретної ситуації. Звертатися можна як у телефонному режимі, так і через чат-боти месенджерів. Зокрема, зателефонувати до контактного центру системи БПД 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні. Юристи на зв’язку у будні з 8:00 до 19:00, у суботу та неділю з 9:00 до 18:00. А також, звернутись до бюро правової допомоги: https://bit.ly/bpd_buro».

Усі присутні мали можливість заслухати інформацію про роботу закладів, які надають підтримку особам, що постраждали від домашнього насильства та обговорити шляхи реструктуризації заходів щодо покращення їхнього практичного результату.