назад
14.06.18

Україна та Канада продовжать спільну роботу над розбудовою системи БПД в Україні

14.06.2018   proekt (4)У Координаційному центрі з надання правової допомоги відбулося засідання наглядової ради українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який реалізується Канадським бюро міжнародної освіти за фінансової підтримки Уряду Канади.

Протягом останнього року проект продовжував надавати експертну підтримку КЦ та сприяв подальшому розвитку системи правової допомоги в Україні.

У 2017-2018 рр. проект надавав підтримку системі БПД за трьома основними напрямами: розвиток спроможності людських ресурсів, підвищення спроможності системи та розвиток спроможності до інформування та комунікації.

Серед ключових ініціатив, які були впроваджені проектом у партнерстві з КЦ протягом останнього року: запуск платформи дистанційного навчання системи БПД, зокрема двох онлайн курсів для працівників системи та адвокатів; проведення тренінгів для різних професійних груп системи БПД та адвокатів, які надають БПД; оцінювання потреб у навчанні та розвитку; розробка змін до закону «Про безоплатну правову допомогу» та інших нормативних актів; розвиток комплексної інформаційно-аналітичної системи КІАС; підтримка відкриття регіональних ресурсно-комунікаційних платформ; виготовлення, друк та розповсюдження правопросвітницьких та інших інформаційних матеріалів тощо.

Директор КЦ Олексій Бонюк подякував канадським партнерам за співпрацю та відзначив гнучкість проекту, його можливість чутливо реагувати на ті потреби, які можуть змінюватись або з’являються в дотичних середовищах.

«Завдяки проекту ми здобули дуже цінний досвід, який використовуємо для адвокатів всієї системи, і наступні навчальні курси, які стосуватимуться гендерних питань чи насильства, також міститимуть отримані знання», – наголосив Бонюк.

14.06.2018   proekt (1)

Він підкреслив, що кількість клієнтів системи БПД суттєво збільшилась завдяки тому, що згідно з ухваленими нещодавно змінами до законодавства клієнтами вторинного рівня правової допомоги стали діти. Відтак у юристів з’явились нові потреби у вдосконаленні навичок.

Обговорюючи можливі напрями співпраці, Олексій Бонюк серед викликів, які наразі стоять перед системою БПД, назвав пошук ефективних форм її роботи.

«Украй важливо, аби в час обмеженого фінансування ми могли знайти оптимальну форму роботи системи БПД», – підкреслив директор Координаційного центру.

Заступниця директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Бронвин Круден та директорка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо висловили готовність посприяти в проведенні функціонального аналізу системи БПД відповідно до міжнародних стандартів, подальшому розвитку інформаційних технологій та автоматизації, впровадженню гендерної стратегії в системі БПД тощо. Також сторони домовились спільно працювати над розробкою змін до нормативно-правових актів, які регламентують роботу центрів БПД.

Членами наглядової ради був затверджений робочий план проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» на 2018 фінансовий рік.

14.06.2018   proekt (5)


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter