назад
27.11.17

Українські адвокати обговорювали стандарти якості надання правової допомоги

27.11.2017 advokat 225 та 26 листопада у столиці відбувся навчальний практикум для адвокатів щодо впровадження cтандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи комісій з оцінювання якості повноти та своєчасності надання безоплатної вторинної правової допомоги. Захід організовано Координаційним центром з надання правової допомоги, Національною асоціацією адвокатів України у співпраці з Українською фундацією правової допомоги та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Серед учасників заходу – адвокати з 24-х областей України та м. Києва, представники регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та комісій з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної правової допомоги, які діють при радах адвокатів регіонів.

27.11.2017 advokat 7

Окресливши мету та цілі цього дводенного практикуму, його відкрили в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк, голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов, директор Української фундації правової допомоги Микола Сіома.

27.11.2017 advokat 3

27.11.2017 advokat 4

Олександр Дроздов розповів учасникам про практику Європейського суду з прав людини і кореляцію у зв’язку із цим зі стандартами якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесі.

Більш детально про стандарти якості надання вторинної правової допомоги із колегами-адвокатами говорили представники Координаційного центру – начальниця управління забезпечення якості правової допомоги Вікторія Мітько та начальник відділу стандартів якості правової допомоги Сергій Дрелінський.

27.11.2017 advokat 9

Детально про структуру та зміст стандартів у цивільному та адміністративному процесах говорила Вікторія Мітько. Вона нагадала учасникам, що Рада адвокатів України нещодавно схвалила проект Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, та повідомила, що ці стандарти будуть введені в дію відповідним наказом Мін’юсту найближчим часом. Про понад 3-річний досвід моніторингу якості надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги – уроки та плани з удосконалення цієї роботи – розповів Сергій Дрелінський.

27.11.2017 advokat 6

На практикумі адвокати разом із головою Комітету з питань безоплатної правової допомоги НААУ Сергієм Вилковим говорили про роль комісій з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної правової допомоги в підвищенні стандартів надання адвокатами такої допомоги у цивільному та адміністративному процесах. Обговорювали також і напрями співпраці цих комісій з регіональними центрами з надання БВПД.

27.11.2017 advokat 5

Другого дня заходу учасники зосередились на плануванні можливих семінарів з вивчення стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесі; обговорювали досвід Координаційного центру з надання правової допомоги в організації та проведенні таких заходів. Працювали вони також і над оновленням Положення про комісію з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатом безоплатної правової допомоги.

27.11.2017 advokat 8

Фото Української фундації правової допомоги

Переглянути програму заходу та список учасників


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube            Google Google+       тTwitter