назад

Успіх справи – обмін досвідом

150812 61           З метою перейняття позитивного досвіду роботи 12 серпня 2015 року директор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Гудима, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд та інші працівники центру відвідали Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

  Під час візиту керівництво обох центрів обговорили перспективні напрямки роботи, пов’язані з соціальним проектом Уряду, зокрема, у безоплатній правовій допомозі.

  Особливу увагу директором Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентиною Трошечко було приділено безоплатній вторинній правовій допомозі, як виду державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя: «Право на безоплатну правову допомогу, гарантовано Конституцією України, тому громадяни звертаючись до центру повинні отримати кваліфіковану безоплатну як вторинну, так і первинну правову допомогу».

150812 62Працівників Шосткинського місцевого центру цікавили питання суто професійні, адже реформи в системі безоплатної правової допомоги тривають і важливими є кожна деталь, кожне успішне і дієве рішення.

150812 63

            Плідна співпраця пройшла й на рівні інтеграторів. Наталія Шестерніна розповіла про свою роботу та поділилася досвідом зі своєю колегою з Шостки. Фахівці відділів інформаційної та матеріальної інфраструктури центрів обговорили питання організації діловодства охорони праці в установах та інші, начальники відділів по роботі з клієнтами обмінялися особливостями організації роботи, зокрема: визначення осіб малозабезпеченими та якими документами підтверджується їх статус, опрацьовані питання статистичної звітності. Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ірина Карел розповіла механізм звітності від адвокатів та проведення розрахунків, бухгалтер Шосткинського місцевого центру Олена Гоголь переглянула номенклатурні журнали щодо звітності документообігу адвокатського відділу.

Цього ж дня у приміщенні Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги під головуванням директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олени Демченко проведено оперативну нараду.

«Такі зустрічі, коли в колі професіоналів можна обмінятися думками, виважити те чи інше рішення, є потрібними для роботи, – вважає директор регіонального центру Олена Демченко. – Переконана – подібні візити будуть продовжуватися – це розвиватиме добросусідські відносини між місцевими центрами Сумської області, сприятиме обміну досвідом між колегами».

150812 64