назад

Успішіні справи адвокатів: Гусейнова Вафа Гамзатівна

 151021 01          30 вересня 2015 року розглянуто кримінальне провадження, в якому Особа була обвинувачена у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення майна потерпілих, що вчинене шляхом підпалу і заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах). За даною кваліфікацією особі загрожувало покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

            Відомостей, щодо оскарження вироку станом на час звітування не надійшло.

      Суд, взяв до уваги позицію і доводи захисника, який вказав, що обвинувальний акт відносно Особи пронизаний припущеннями, формальностями, в основу  обвинувачення покладені твердження, що не свідчать про вину обвинуваченого, і жоден доказ, який був наданий прокурором, досліджений і проаналізований судом, не підтверджує винуватість Особи. У вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України.

     Захисником Вафою Гусейновою також було звернуто увагу на те, що дане судове рішення не є перешкодою для повного і достовірного встановлення обставин умисного пошкодження майна потерпілих, особи чи осіб, котрі це скоїли, юридичної оцінки дій такої особи чи осіб, та притягнення до кримінальної відповідальності, виходячи із фактично і достовірно встановлених всіх обставин події.

   Крім того, оскільки Особу виправдано через не доведення його вини у вчиненні кримінального правопорушення, то і у задоволенні цивільних  позовів потерпілих про відшкодування матеріальної та моральної  шкоди  судом відмовлено.