назад

Успішна справа адвоката Олександра Слюсара: клієнту повернуто земельну ділянку та зобов’язано недобросовісного орендаря сплати заборгованість за користування землею

Odessa Slysar 2До Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась інвалід ІІ групи за правовою допомогою у вирішенні її справи. Клієнт передала на підставі договору оренди у користування орендарю на термін 49 років земельну ділянку, яка розташована на території Лиманської селищної ради Роздільнянського району Одеської області. Орендар протягом 2008-2013 років здійснював розрахунки по орендній платі лише частково, а з 2013 року розрахунки взагалі припинив, багаторічні насадження на земельній ділянці не обробляв, не використовував орендовану земельну ділянку за цільовим призначенням, порушив обов’язки орендаря щодо недопущення погіршення екологічного стану землі та її родючості.  

Клієнт просила допомогти їй повернути земельну ділянку та зобов’язати орендаря сплатити заборгованість з орендної плати.

За дорученням центру клієнту було призначено адвоката Олександра Слюсара для складання документів процессуального характеру та представництва її інтересів в суді.

Адвокатом Олександром Слюсарем було складено позовну заяву із наступними вимогами до орендаря: договір оренди земельної ділянки розірвати, зобов’язати Реєстраційну службу скасувати право оренди на земельну ділянку, зобов’язати відповідача повернути позивачу належну їй на праві власності земельну ділянку у стані, придатному для використання та ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а також стягнути з відповідача заборгованість по орендній платі.

Завдяки правильній правовій позиції адвоката Олександра Слюсара, Роздільнянський районний суд Одеської області за результатами розгляду справи постановив рішення про задоволення позову.