назад

В Арцизі говорили про проблеми гендерної нерівності та домашнього насильства

В Арцизькій районній філії Одеського обласного центру зайнятості у форматі «круглого столу» обговорили гострі проблеми, пов’язані з домашнім насильством та гендерною нерівністю. Директорка Арцизького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Соколова та головний спеціаліст центру Марія Осауленко прийняли участь у заході спільно з представниками інших партнерських організацій.

Учасники говорили про способи привернення уваги громадян до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми й жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Система безоплатної правової допомоги в Україні не лишається осторонь такого явища, як домашнє насильство. Ми активно співпрацюємо з партнерами та регулярно вносимо вагомий вклад у розв’язання даної проблеми, аби забезпечити захист та підтримку постраждалих від рук домашніх тиранів», – зазначила директорка Арцизького місцевого центру.

З грудня 2017 року особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, віднесені до суб´єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Система почала ідентифікувати випадки домашнього насильства і спільно з поліцією та громадськими організаціями налагоджує роботу таким чином, аби потерпіла особа мала довіру та зверталась до системи БПД на ранніх стадіях.

Дізнатися адресу найближчого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги можна за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні, цілодобово та безкоштовно в межах України).

Під час заходу представники служб активно обговорювали такі питання, як соціальні гарантії, дотримання прав людини, допомога людині у виборі майбутньої професії тощо.
Директор філії центру зайнятості зазначила, що вирішення питання гендерної нерівності можливе лише за умови об’єднання спільних зусиль влади, роботодавців та громадських організацій.