назад
23.04.12

В Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі розпочався перший етап конкурсу адвокатів

Відповідно до Графіку проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги, затвердженого першим заступником Міністра юстиції Інною Ємельяновою 19 березня 2012 року, в регіонах розпочався перший етап конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.

23 квітня 2012 року відбулися перші засідання конкурсних комісій на яких розглядалися та вивчалися документи, подані претендентами, а також інша інформація, необхідна для встановлення відповідності претендентів критеріям відбору. Участь у засіданнях конкурсних комісій у Київській області та місті Києві взяла заступник директора Центру Оксана Василяка.

Комісії мають затвердити графік проведення співбесід (3-й етап конкурсу) з претендентами з розрахунку по 15 хвилин на одного претендента.

Конкретний час проведення співбесіди буде доведено до претендентів під час реєстрації для проходження анонімного тестування.

Другий етап – анонімне тестування – проводитиметься 7 травня 2012 року.

Третій етап конкурсу – співбесіди з претендентами – проводитиметься 14-18 та 21 травня 2012 року.

Як відомо, оголошення про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги, який завершиться до 1 червня 2012 року, було оприлюднене 23 березня 2012 року на офіційних веб-сайтах Міністерства юстиції України, Центру правової реформи і законопроектних робіт при Мін’юсті, головних управлінь юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також розміщене у місцевих засобах масової інформації.

Всього по Україні заяви на участь у конкурсі подали понад 1000 адвокатів.