назад

В Городищенській виправній колонії №96 відбувся “День відкритих дверей”

17 вересня 2015 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Сергій Іллюк та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Денис Пашкевич прийняли участь у заході – «День відкритих дверей», який проведений Городищенською виправною колонією № 96 управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області.

Участь у вказаному заході прийняв регіональний Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини, представники судових та правоохоронних органів області, органів місцевого самоврядування, громадських та релігійних організацій.

Під час проведення заходу учасників ознайомили з умовами перебування осіб у вказаній установі виконання покарань Державної пенітенціарної служби України в області.

В ході проведення заходу представникам Регіонального центру надана можливість провести особистий прийом осіб, які утримуються в даному закладі та роз’яснити порядок та підстави отримання безоплатної вторинної правової допомоги з урахуванням змін, внесених до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Крім того, в ході заходу проведено зустріч працівниками виправної колонії, в ході якої роз’яснено вимоги законодавства щодо розгляду звернень засуджених та акцентовано увагу на типових помилках, які допускають під час складання та формулювання вимог про залучення захисника. З метою недопущення вищевказаних порушень представники Регіонального центру підготовили для адміністрації установи виконання покарань типові зразки звернень засуджених, які в подальшому буде доведено до відома осіб, які відбувають покарання.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/gorvid{/gallery}