назад

В Івано-Франківську розглядали налагодження механізму перенаправлення для вразливих ВПО та осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно-зумовленого насильства

15 листопада фахівці  системи безоплатної правової допомоги на Прикарпатті взяли участь у тренінгу «Налагодження механізму перенаправлення для вразливих ВПО та осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно-зумовленого насильства для подальшого отримання допомоги»  у межах реалізації проекту «Безпека кожного у спільних рішеннях» Благодійного фонду «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ».

До заходу залучилася юристи, психологи, кризові консультанти Благодійної організації «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ», фахівці IOM Ukraine, представники ЦНАП Івано-Франківськ та працівники системи БПД в Івано-Франківській області.

«Ми маємо можливість тут в Івано-Франківську зібратися разом і відповісти на ті виклики часу, які на сьогодні приходять до нас разом із війною і з тими проблемами, які вона несе. В час війни ми бачимо багато випадків насилля, жорстокості, вбивства. Сьогодні ми зібралися тут щоб знайти шляхи зменшення вразливості тих людей ,які потрапили у несприятливі життєві обставини , щоб вони не попадали в такі обставини, попередити їх, об’єднати наші зусилля», – зауважив у вітальному слові о. Володимир Чорній, директор Благодійного фонду «Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ».

Ключовими питаннями , які обговорювалися на даному семінарі були торгівля людьми,  експлуатація, фізичне, психологічне, сексуальне домашнє насильство,  насильство у воєнних, конфліктних та постконфліктних ситуаціях – різновиди  гендерно зумовленого насильства.

 «Для нас участь у тренінгу – це отримання нових можливостей перенаправляти людей, яким ми не можемо надати правову допомогу чи вони потребують іншої допомоги, а саме вразливим категоріям людей, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства. Також важливо надати допомогу внутрішньопереміщеним особам не лише правову, але й направити їх на допомогу, яку вони потребують», – наголосив  директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук.

Одним із найважливіших напрямків програми тренінгу є – перенаправлення потенційних постраждалих для отримання спеціалізованої допомоги. Оскільки у бюро та місцеві центри звертаються люди, яким потрібна не тільки правова допомога, але й допомога інших спеціалістів.

Також учасникам тренінгу на прикладі історій бенефіціарів, котрим вже допомагає Карітас, розповіли про правила комунікації з потенційним постраждалим та правила успішного інтерв’ю.

«Здобуті знання під час участі у тренінгу – це можливість їхньої подальшої імплементації у повсякденній роботі працівників системи безоплатної правової допомоги Прикарпаття», – зазначив Ігор Королик, заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Як отримати безоплатну правову допомогу:

Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103

Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот

Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro

Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.

Тут зібрані усі сервіси доступу системи безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua