назад

В.о. директора Шепетівського місцевого центру з надання БВПД Бузиль В.А. взяв участь у засіданні колегії районної державної адміністрації на якому виступив з інформацією, щодо відкриття Шепетівського місцевого центру

IMG 6356     25 червня 2015 року відбулося засідання колегії Шепетівської районної державної адміністрації за участю першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Дмитришина, заступника голови районної ради Віталія Бузиля, членів колегії райдержадміністрації, сільських та селищних голів.

     В роботі колегії взяв участь та виступив в.о. директора Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бузиль.

     В своєму виступі він розповів про те, що з 1 липня 2015 року набирає чинності в повному обсязі Закон України “Про безоплатну правову допомогу”. В Україні утворено 100 місцевих центрів для надання безоплатної вторинної правової допомоги малозабезпеченим верствам населення. Зокрема, в м. Шепетівка утворено місцевий центр, до якого можуть звертатися жителі Білогірського, Ізяславського, Полонського, Славутського, Шепетівського районів та міст Нетішин, Славута, Шепетівка.
     Серед соціально незахищених категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу з 1 липня 2015 року у цивільних та адміністративних судових спорах – малозабезпечені особи, діти-сироти, безпритульні діти, та діти, які стали або можуть стати жертвами насильства у сім’ї, учасники бойових дій, у тому числі учасники проведення АТО, члени сімей загиблих, внутрішньо переміщені особи,тощо.

     Також Володимир Бузиль акцентував увагу на необхідності тісної співпраці центру з органами місцевої влади та місцевого самоврядування , надав відповіді на численні запитання.

{gallery}img/novyny/prezentaciya_shepetivka{/gallery}