назад

В.о. директора Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Петлюк О.П. взяв участь у засіданні колегії районної державної адміністрації на якому виступив з інформацією, щодо відкриття Старокостянтинівського місцевого центру

DSC02225     25 червня 2015 року в.о.директора Старокостянтинівського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги Олександр Петлюк взяв участь в черговому засіданні колегії районної державної адміністрації, на якому повідомив інформацію про відкриття з 1 липня 2015 року Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою вул.Миру 1/2 та обслуговуватиме не лише Старокостянтинівський район та м.Старокостянтинів, а й Красилівський та Теофіпольський райони.

     О. Петлюк повідомив присутніх, що безоплатна первинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

     Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг: надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.
     Безоплатну первинну правову допомогу надають органи виконавчої влади; органи місцевого самоврядування; фізичні та юридичні особи приватного права.
     Що ж стосується Старокостянтинівського місцевого центру, то він забезпечуватиме доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, яка включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.
     Центр забезпечуватиме доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки категорій громадян, таких як: малозабезпеченим (особам, чий середній місячний сукупний сімейний дохід нижче суми прожиткового мінімуму для осіб,які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, учасникам бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, та ін.
     Особа, яка потребує представництва своїх інтересів у суді та немає достатніх фінансових можливостей, матиме змогу звернутися до центру та отримати допомогу кваліфікованого захисника – адвоката – який надаватиме свої послуги безоплатно для клієнта. Послуги адвоката оплачує держава.

{gallery}img/novyny/prezentaciya_starkon{/gallery}