назад

В Одесі говорили про можливості розширення доступу до безоплатної правової допомоги для вразливих до ВІЛ груп населення

20 листопада 2019 року у правовому клубі PRAVOKATOR.Одеса відбулась робоча зустріч представників Координаційного центру з надання правової допомоги, Української фундації правової допомоги, БО “Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ\СНІД” та керівництва Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Одеській області.

Під час зустрічі учасники проаналізували можливості розширення доступу до безоплатної правової допомоги для вразливих до ВІЛ груп населення:

  • Створення і підтримка пулу адвокатів-тренерів/менторів у Регіональних центрах у кримінальних справах уразливих до ВІЛ груп населення.
  • Створення пулу юристів-працівників центрів безоплатної правової допомоги, які мають пройти відповідне навчання для проведення дистанційних консультацій на базі медичних установ, клієнтами яких є вразливі до ВІЛ групи населення.
  • Здійснення постійної правопросвітницької роботи, зокрема створення інформаційної друкованої продукції для цільової аудиторії, методичних рекомендацій для адвокатів, юристів центрів та працівників call-центру БПД.
  • Проведення регулярних зустрічей із працівниками сервісних громадських організацій, які працюють із цільовою аудиторією з метою поширення інформації про систему БПД, а також для постійного зворотного зв’язку, збору проблем і потреб.