назад

В Одесі відбувся Круглий стіл щодо доступу до медичної допомоги оіб, які перебувають в місцях несвободи

Krugl stol medc 110 березня об 11:00 годині в приміщенні Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області відбувся круглий стіл на тему “Забезпечення доступу до належної медичної допомоги осіб, які перебувають в місцях несвободи”. Організаторами заходу виступили Українська фундація правової допомоги та Міжнародний фонд “Відроження” за підтримки Координаційного центру з надання правової допомоги.

Метою заходу є налагодження співпраці та визначення механізмів взаємодії правозахисників із правоохоронними органами у рамках забезпечення права затриманих та засуджених осіб на належну медичну допомогу та вироблення спільних рекомендацій профільними Міністерствами.

Учасниками круглого столу стали представники головного територіального управління юстиції в Одеській області, правоохоронні органи, представники пенітенціарної служби, адвокати, які надають безоплатно вторинну провову допомогу у кримінальному процесі, працівники Одеського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представники правозахисних організацій.

У рамках круглого столу відбулася дискусія на тему “Реалізація права затриманих на медичну допомогу”.

За результатами проведеного круглого столу розроблені рекомендації Міністерству юстиції України, Міністерству охорони здоров’я України, Міністерству внутрішніх справ України з метою досягнення домовленостей відповідних органів із забезпечення доступу до медичної допомоги та належного якісного лікування усім особам, які знаходяться у закладах пенітенціарної системи. Також, на основі отриманих результатів передебачено проведення у подальшому серії круглих столів з відпрацювання механізму співпраці між суб’єктами безоплатної правоовї допомоги.

Krugl stol medc 9

Krugl stol medc 8

Krugl stol medc 7

Krugl stol medc 6

Krugl stol medc 5

Krugl stol medc 2Krugl stol medc 4