назад

В Тернополі провели семінар за участю адвокатів області щодо основних нормативно-правових актів воєнного стану

Військові дії на території України та масове переміщення людей у безпечніші місця призвели до того, що національне законодавство змінилося практично у всіх галузях права з урахуванням правових потреб сьогодення. До системи безоплатної правової допомоги щодня звертаються люди, які потребують вирішення юридичних питань, пов’язаних з введенням воєнного стану.

Якість надання правових послуг адвокатами є одним із пріоритетних напрямків роботи системи БПД, тому періодично адвокати проходять навчання, підвищують професійну кваліфікацію та актуалізують свої правничі знання сучасного законодавства. «Основні нормативно-правові акти воєнного стану» стали темою семінару, який відбувся 29 вересня в Регіональному центрі з надання БВПД у Тернопільській області за участі адвокатів нашого краю. Спікером виступив голова Ради адвокатів Тернопільської області, адвокат Тарас Будз.

Під час семінару учасники дізналися про нововведення в нормативно-правові акти, які набули чинності під час воєнного стану, зокрема в:

  • цивільному праві;
  • трудовому;
  • податковому;
  • кримінальному;
  • соціальному;
  • військовому законодавстві.

Даний семінар був акредитований в Національній асоціації адвокатів України.

Користуючись нагодою, заступниця директора Регіонального центру Світлана Бандура запросила адвокатів узяти участь у 14-му конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Участь у конкурсі можуть брати адвокати, відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України. Реєстрація триватиме з 20 вересня по 20 жовтня 2022 року.

2 грудня 2022 року на сайті системи БПД будуть опубліковані результати конкурсу.