назад
30.05.16

Вчимося правильно ставити мету для досягнення результату

160530 0130 травня 2016 року в регіональному центрі відбувся психологічний тренінг, в якому брали участь фахівці регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД.    

Ірина Марухина, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, на початку тренінгу зазначила, що кожна людина у своєму житті повинна мати не тільки мету, але й бажання її досягти. У будь якій сфері діяльності важливою складовою є постановка правильної та чіткої мети.

Учасників тренінгу було ознайомлено із SMART – це методика, що дозволяє досить швидко і конкретно поставити завдання або розділити їх на важливі і неактуальні. На конкретних прикладах обговорено 5 основних критеріїв формулювання мети, а саме: цілі повинні бути чіткими, обґрунтованими, реалістичними, вимірними та визначеними у часі. Для кожного вищезазначеного пункту повинні бути передбачені точні терміни досягнення, а також конкретні дати для контролю за досягненням проміжних етапів.

 Наприкінці тренінгу його учасники зробили висновок, що невизначеність цілей приводить до невизначеності результатів.

 

160530 02