назад

Вебінар на тему «Соціальна послуга догляду вдома» пройшов на Дніпропетровщині

Його провели 12 січня 2022 року фахівці Криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за підтримки правового клубу PRAVOKATOR. Дніпро на платформі Zoom з прямою трансляцією на YouTube. Вибір теми став відповіддю на численні запитання клієнтів системи БПД з приводу реформування сфери соціальних послуг.

Вебінар мав як інформаційну, так і методичну складові, адже окрім теорії, своїм досвідом ділились партнери Криворізького місцевого центру БВПД. Під час заходу фахівці зупинялись на роз’ясненнях Державного стандарту соціальної послуги догляду вдома та  шляхах забезпечення надання такої послуги на рівні громад. Адже наразі Міністерством соціальної політики впроваджується як можливість надання соціальної послуги догляду вдома силами фахівців комунальних і небюджетних установ шляхом виплати компенсації особам, які здійснюють надання такої послуги на професійній основі після навчання та на непрофесійній (членами сім’ї, які спільно проживають). Усі учасники отримають розсилку з ресурсами системи безоплатної правової допомоги та матеріалами заходу.

Озвучена під час вебінару нормативна база ще раз підтверджує важливість тісної співпраці між інституціями – соціальною сферою і системою безоплатної правової допомоги. Нова нормативна база потребує вивчення, проговорення, нових рішень. І такі заходи допомагають працівникам різних інституцій робити разом спільну справу – працювати для допомоги і захисту прав людей, – зазначила організаторка та модераторка заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталія Кожем’яка.

Посилання на запис вебінару :

https://m.youtube.com/watch?v=jyIz46DpzJg&feature=youtu.be

Посилання на слайди презентації:

https://m.facebook.com/events/294092719344618?view=permalink&id=302310635189493