назад
19.02.20

Великі права маленької дитини!

У приміщенні Пнівської ЗОШ  І-ІІІ фахівчиня системи безоплатної правової допомоги Тетяна Накладюк 18 лютого провела з учнями 3-4 класів ступенів правову годину спілкування на тему: «Твій вік – твій правовий захист. Права свої знай – та про правила й обов’язки свої не забувай».

Завжди інтереси дитини стоять вище, ніж права дорослого. Кожна дитина, незалежно від віку, є повноцінним членом суспільства. Особливості реалізації її прав обумовлено тим фактом, що фізична та розумова незрілість дитини потребує спеціальної охорони та піклування, зокрема і належного правового захисту.

Виховна година орієнтована на ознайомлення учнів із основними положеннями Конвенції ООН «Про права дитини» та спрямована на виховання у школярів шанобливого ставлення до власної особистості та інших людей. З метою практичного закріплення отриманих знань з учнями провели виховну гру.

Учні не лише показали вміння правильно та швидко відповідати на поставлені бліц-питання, а й вірно розв’язували морально-правові задачі , зміст яких нагадував складні життєві ситуації.

Гра була цікавою та динамічною і завершилась перемогою з незначною перевагою команд 4-го класу, але вважаємо, що переможених немає, адже отримані знання та набута інформація стане в нагоді усім школярам, які брали участь в заході. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі. Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.