назад
12.03.13

Відбулася конференція з нагоди відкриття проекту «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні»

Сьогодні, 12 березня 2013 року, у готелі «Радісон Блу» відбулася конференція з нагоди відкриття проекту «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» та засідання Керівного комітету проекту.

Проект «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» реалізується Радою Європи за фінансової підтримки Уряду Данії.

Від Координаційного центру участь у конференції взяв Віталій Баєв, заступник директора.

На конференції був презентований робочий план проекту на 2013 рік, який передбачає реалізацію низки заходів у системі кримінальної юстиції, спрямованих на сприяння реалізації нового Кримінального процесуального кодексу, у тому числі розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Зокрема, у рамках проекту планується проведення тематичних семінарів для адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, з питань застосування положень нового Кримінального процесуального кодексу, а також реалізації прав та процесуальних гарантій, передбачених Європейським судом з прав людини, та спільних семінарів і круглих столів для суддів, прокурорів, слідчих та адвокатів на тему реалізації принципу змагальності, правил доведення та проблем, що виникають на стадії досудового розслідування.