назад
04.12.13

Відбулася зустріч з представниками УВКБ ООН

UNHCR logo4 грудня 2013 року в приміщенні Координаційного центру відбулася робоча зустріч з представниками Управління Верховного комісара у справах біженців Організації Об’єднаних Націй  (УВКБ ООН).

Зустріч було проведено з метою обговорення низки завдань і заходів, визначених у другій фазі Регіональної програми захисту біженців та шукачів притулку, яка впроваджується УВКБ ООН за підтримки Європейського Союзу протягом 2011-2013 років.

Зокрема, з незалежним експертом УВКБ ООН Майєю Зотович обговорено питання організації регіональних тренінгів та навчальних поїздок, проведених за підтримки УВКБ ООН протягом 2013 року, та участь в яких взяли представники Координаційного центру та директори регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також було обговорено питання функціонування та розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні та напрямів подальшої співпраці Координаційного центру та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та УВБК ООН у зв′язку з тим, що з 1 січня 2014 року біженці відповідно до положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» визначені суб′єктами права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Від Координаційного центру участь у зустрічі взяла Олена Сінчук, начальник відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги.