назад
29.01.13

Відбулося засідання експертної групи з питань розвитку Української фундації правової допомоги

28 січня 2013 року директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський та заступник директора Віталій Баєв взяли участь в засіданні експертної групи щодо стратегії розвитку Української фундації правової допомоги. Метою засідання було обговорення пріоритетів роботи Фундації у 2013 році, шляхів розвитку та можливостей ресурсного забезпечення її діяльності.

У зустрічі також взяли участь Роман Мартиновський, голова Правління Фундації, Айгуль Муканова, директор Фундації, Олександр Павліченко, колишній директор Фундації, Наталія Вагіна, директор Хмельницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та колишній керівник Офісу громадського захисту у місті Хмельницькому, Олег Левицький, юрист громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини, Роман Романов, директор програми «Верховенство права», та Василина Яворська, менеджер програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження».

Після огляду досягнень організації у минулому році експертна група обговорила можливі напрями діяльності Фундації у поточному році. Зокрема, Андрій Вишневський запропонував сконцентрувати зусилля організації на інформаційній складовій при формуванні системи безоплатної правової допомоги, що відчутно посилить роль Фундації у ініціативах Координаційного центру та допоможе відпрацювати ефективні механізми її взаємодії з медіа, спільнотами та ключовими спікерами. Ще одним пріоритетом діяльності Фундації Роман Мартиновський запропонував визначити напрямок стандартизації якості правових послуг, а також проведення ефективного моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги. У цьому напрямку, як підкреслив Андрій Вишневський, важливим для розвитку системи безоплатної правової допомоги є визначення проблем, які виникають у взаємодії між основними гравцями системи, та пошук і пілотування механізмів їх системного вирішення. Третім пріоритетом для Фундації запропоновано обрати роботу в напрямку розвитку безоплатної первинної правової дороги та культури pro bono.

Відповідно експертною групою узгоджено переглянути підходи до формування менеджменту Фундації, спираючись на пріоритети її діяльності ,та окреслено основні заходи щодо ресурсного забезпечення.

Зазначені пропозиції, напрацьовані експертною групою, планується розглянути на засіданні Правління Української фундації правової допомоги, яке відбудеться 29 січня 2013 року.