назад
23.10.12

Відбулися круглі столи у Луганській області (оновлено)

Luhansk Oblast23 жовтня 2012 року у місті Сєвєродонецьку відбувся перший із запланованих у Луганській області круглий стіл з обговорення організаційних питань забезпечення функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні з 1 січня 2013 року, результатів першого конкурсу з відбору адвокатів, а також підготовки до проведення другого конкурсу з відбору адвокатів, організований Головним управлінням юстиції у Луганській області відповідно до Плану утворення установ, уповноважених законом на надання безоплатної вторинної правової допомоги на друге півріччя 2012 року, затвердженого Міністром юстиції 6 липня 2012 року.

Участь у засіданні взяли: Валентин Казаков, голова Сєвєродонецької міської ради, Ірина Запорожець, начальник Головного управління юстиції у Луганській області, Анатолій Воронкін, голова Луганської обласної КДКА .

Також у засіданні круглого столу взяли участь представники адвокатури, представники органів прокуратури, суду, слідчих підрозділів податкової міліції, слідчих підрозділів ГУМВС у містах Сєвєродонецьку та Рубіжному, Кремінському, Старобільському та Новоайдарському районах, місцевого самоврядування та громадських організацій.

Цього ж дня з нагоди проведення круглого столу відбувся брифінг для засобів масової інформації.

24 жовтня у місті Ровеньках Луганської області відбувся круглий стіл з обговорення організаційних питань забезпечення функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні з 1 січня 2013 року, результатів першого конкурсу з відбору адвокатів, а також підготовки до проведення другого конкурсу з відбору адвокатів.

Також 24 жовтня 2012 року у місті Луганську відбулося засідання круглого столу з обговорення організаційних питань забезпечення функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні з 1 січня 2013 року, результатів першого конкурсу з відбору адвокатів, а також підготовки до проведення другого конкурсу з відбору адвокатів, організований Головним управлінням юстиції у Луганській області відповідно до Плану утворення установ, уповноважених законом на надання безоплатної вторинної правової допомоги на друге півріччя 2012 року, затвердженого Міністром юстиції 6 липня 2012 року.

Участь у засіданні взяли: Сергій Тихоновський, заступник голови – керівник апарату Луганської облдержадміністрації, і Олександр Чобур, заступник голови Апеляційного суду Луганської області.

Також у засіданні круглого столу взяли участь представники адвокатури, правоохоронних органів, органів прокуратури, юстиції та місцевого самоврядування, органів суду та державних адміністрацій. Усього на засіданні були присутні близько 210 осіб.

Від Координаційного центру участь у засіданнях взяла Олена Сінчук, начальник відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка виступила з презентацією.

Цього ж дня з нагоди проведення круглого столу відбувся брифінг для засобів масової інформації.