назад
11.06.15

Відбувся каскадний тренінг для адвокатів Харківської області

kharkiv 06070620156 та 7 червня 2015 року в місті Харкові відбувся перший з 48-ми запланованих каскадних тренінгів для адвокатів регіонів України, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на тему «Роль захисника при визначенні кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи».  

Повний курс дводенного тренінгу пройшли 35 адвокатів Харківщини. Адвокатами-тренерами виступили Тетяна Кравченко і Марина Старовойтова.

Тематичні блоки тренінгу:

  • проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи;
  • проблемні питання, пов’язані із кваліфікацією кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи;
  • дії захисника у випадку невірної кваліфікації правопорушення, яке інкримінується підзахисному;
  • процесуальні та організаційні основи судово-медичної експертизи;
  • окремі види судово-медичної експертизи;
  • оцінка висновків експертизи. Допит експерта у суді.

За визначеною тематикою впродовж червня планується проведення 48-ми каскадних тренінгів у регіонах України для адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Каскадні тренінги організовано Координаційним центром та відповідним регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», Американською Асоціацією юристів «Ініціатива з верховенства права» (ABA ROLI) та Українською фундацією правової допомоги. З програмою тренінгу можна ознайомитись тут.

Каскадні тренінги – навчальні заходи для адвокатів системи БПД, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухають повну програму, отримують сертифікати.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter