назад

Відбувся круглий стіл за участі працівників Херсонського місцевого центру з надання БВПД

DSC 002012.08.2015 в приміщенні Білозерської районної державної адміністрації Херсонської області в рамках проекту «Розбудова системи первинної безоплатної правової допомоги в смт Білозерка та с. Станіслав Білозерського району Херсонської області» відбувся круглий стіл на тему «Стан надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги в Білозерському районі Херсонської області».

Представники Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги теж були запрошені на захід. І це не дивно, оскільки саме центр у м. Херсоні обслуговує жителів Білозерського району.

У заході взяли участь:

  • перший заступник голови Білозерської райдержадміністрації Яковенко С.В.,
  • голова Білозерського районного осередку Херсонської обласної молодіжної громадської організації «Молодіжний центр регіонального розвитку» Петренко Е.С.,
  • головний спеціаліст Білозерського районного управління юстиції Херсонської області Ємець Р.А.,
  • директор Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Милокостий Д.Л.,
  • начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Шмиголь Ф.Д.,
  • голови селищних рад Білозерського району.

Голова Білозерського районного осередку ХОМГО «Молодіжний центр регіонального розвитку» Петренко Е.С. привітала всіх присутніх та висловила щиру радість з приводу створення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вона повідомила присутніх про роботу Білозерського центру правової інформації та консультації, який діє як структурний підрозділ Білозерського районного осередку ХОМГО «Молодіжний Центр регіонального розвитку». Основною метою діяльності Центру є сприяння становленню демократичних цінностей та громадянського суспільства на засадах верховенства права, сприяння формуванню правової і політичної свідомості й культури суб’єктів права, яка досягається, зокрема, шляхом надання первинної та вторинної правової допомоги громадянам.

Білозерський центр правової інформації та консультації
смт Білозерка, вул. Карла Маркса, 86-а
пн-чт 8:30-16:30, тел. 05547 33-7-68

Директором Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Денисом Милокостим та начальником відділу попередньої роботи з клієнтами Феліксом Шмиголем проінформовано присутніх про діяльність центру, результати його роботи, напрацювання, висновки щодо аналізу роботи та категорій питань, з якими зверталися клієнти.

Головний спеціаліст Білозерського районного управління юстиції Ємець Р.А. повідомила про роботу громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги при райуправлінні юстиції та про регулярні виїзні прийоми громадян керівництвом райуправління.

Громадська приймальня Білозерського районного управління юстиції
смт Білозерка, вул. Карла Маркса, 85
пн.-пт. 10:00 – 16:00

Громадська приймальня Білозерської районної державної адміністрації
смт Білозерка, вул. Карла Маркса, 87
пн-чт 8:00-17:00, пт 8:00-15:45, обідня перерва – 12:00-12:45

Учасниками обговорено механізми та перспективи забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою, шляхи вдосконалення співпраці між Херсонським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, органами місцевого самоврядування та організаціями, що надають безоплатну правову допомогу, повідомлено про способи створення організацій, що надають безоплатну правову допомогу.

Також, учасники заходу визначили шляхи подальшої співпраці, обмінялися інформаційними буклетами та дійшли висновку щодо необхідності проведення круглих столів для обговорення питань, що виникають в процесі надання правової допомоги населенню.

{gallery}images/20150812-biloz{/gallery}


Нагадаємо, що 1 липня 2015 року відкрилися 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Послугами центрів можуть скорстатися особи, які визначені Законом України “Про безоплатну правову допомогу”. Зокрема, правова допомога адвокатами за рахунок держави надається малозабезпеченим, інвалідам, учасникам бойових дій.

Організацію надання послуг адвоката за рахунок держави у Херсонській області здійснюють 4 місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які розташовані у містах: Берислав, Гола Пристань, Каховка, Херсон. Кожен мешканець Херсонщини, який має право на безоплатну правову допомогу адвоката, може звернутися до центру за територіальністю.

Жителі Білозерського району можуть звернутися до Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 7 (детальніше про центр та територію обслуговування).