назад
18.02.15

Відбувся перший із серії семінарів щодо застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод

12 02 Vin12 лютого 2015 року у Вінниці відбувся перший із 13-ти запланованих семінарів на тему «Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод в справах про видворення, екстрадицію та відмову в наданні захисту шукачам притулку» для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Семінар проводили адвокат, експерт проекту «Адвокація та підвищення спроможності уряду у сфері міграції» Наталія Гурковська, адвокат Всеукраїнської Благодійної Фундації «Право на захист» Остап Тимчій, логіст Громадської Спілки «Українська Гельсінська спілка з прав людини» Максим Луночкін, а участь у ньому взяли 15 адвокатів Вінницького центру БВПД.

Метою проведення подібних заходів є налагодження предметного діалогу між державними органами та громадянським суспільством для  вирішення проблемних питань у сфері міграції та надання притулку, а також посилення спроможності громадянського суспільства вести такий діалог. Семінари проводяться для суддів, представників державних установ і організацій, окремих юристів та адвокатів, які надають правову допомогу, задля набуття ними практичних навичок у застосуванні законодавства з метою захисту вразливих груп негромадян України.

Наступні семінари відбудуться 6 березня в Івано-Франківську та 3 квітня у Львові.

Організатори: Всеукраїнська Благодійна Фундація «Право на захист», Громадська спілка «Українська Гельсінська спілка з прав людини» у рамках проекту «Адвокація та підвищення спроможності уряду у сфері міграції» спільно з Координаційним центром за фінансової підтримки Європейського Союзу, за участі Верховного комісара ООН у справах біженців та міжнародної організації ХАЙЕС.

З питань, пов’язаних з організацією семінарів, можна звертатися до заступника начальника відділу розвитку людського потенціалу Координаційного центру Юлії Лісової (тел.: 044 486 71 06), або менеджера проекту «Адвокація та підвищення спроможності уряду у сфері міграції» Дарії Свиридової (тел.: 044 417 41 18).

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+