назад

Відбувся тренінг на тему: «Особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і військові злочини. Захист у кримінальних провадженнях про незаконний обіг наркотичних засобів. …»

12196012 439137896277813 3924625685606006010 n

На виконання програми обміну досвідом та підвищення кваліфікації адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, що здійснюється Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів,  які надають безоплатну правову допомогу», за сприяння Посольства Сполучених Штатів Америки, у м. Тернополі 6 та 7 листопада 2015 року проведено каскадний тренінг для адвокатів які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тему «Особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки і військові злочини. Захист у кримінальних провадженнях про незаконний обіг наркотичних засобів. Здійснення захисту при застосуванні негласних слідчих (розшукових) дій».

Тренінг провели тренери–модератори, адвокати Володимир Малишевський та Віталій Сольський.

12189573 439137802944489 2775256736871579919 nІз вступним словом та побажанням плідного навчання до адвокатів звернулась Ірина Хондогій, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області.

В перший день (06.11.2015 року) в тренінгу взяли участь 37 адвокатів, з яких 36 адвокатів, з якими Центром укладено договір (контракт) і які обслуговують обласний центр – місто Тернопіль. В тренінгу, який відбувся 07.11.2015 року взяло участь 32 адвокати, які обслуговують районні центри Тернопільської області.

Тренер–модератор, адвокат Володимир Малишевський детально висвітлив тему щодо захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки, забезпечення призову та мобілізації, військові злочини, враховуючи власний досвід учасника АТО.

Велику цікавість у адвокатів викликав виступ Любомира Базана, судді Тернопільського міськрайонного суду, з приводу особливостей захисту у кримінальних провадженнях про незаконний обіг наркотичних засобів.

Адвокати дискутували, ставили запитання та ділились власним досвідом.

Володимир Шевченко, Регіональний координатор Уповноваженого ВР України з прав людини в Тернопільській області розповів адвокатам про випадок незаконного затримання та тримання в райвідділі міліції особи, без визначення її правового статусу та забезпечення права на захист, що мав місце зранку 06.11.2015 року.

Тренер–модератор Віталій Сольський презентував адвокатам тему: «Захист у кримінальних провадженнях про незаконний обіг наркотичних засобів».

Суддя апеляційного суду Тернопільської області Ігор Ваврів виступив перед присутніми щодо участі адвоката для забезпечення захисту при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій та надав ґрунтовні відповіді на численні питання адвокатів.

Жвава дискусія відбулась між адвокатами під час вирішення практичних завдань.

Каскадний тренінг пройшов у теплій та доброзичливій обстановці, адвокати проявили інтерес до тем, активність при  обговоренні піднятих питань та висловили вдячність  організаторам і тренерам за проведення тренінгу.

{module треніг-6-7-11-2015}