назад
23.07.15

«Відкриття центрів правової допомоги – один з прикладів найбільшого успіху» – Вільям Броунфільд

  DSC3036Про це на зустрічі із Міністром юстиції України Павлом Петренком повідомив заступник Державного Секретаря США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Вільям Броунфільд.

Зустріч мала на меті обговорення технічної допомоги США у сфері безоплатної правової допомоги в Україні, та пройшла 22 липня 2015 року у Міністерстві юстиції України. Участь у зустрічі взяли директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, його заступник Віталій Баєв, директор відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт та менеджер програм/ радник з правових питань, Посольство США в Україні Олена Кустова.

 DSC3002

Під час зустрічі Міністр юстиції Павло Петренко виcловив подяку заступнику Державного секретаря США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Вільяму Броунфілду за технічну допомогу, яку надає Уряд США для підтримки системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Павло Петренко розповів про початок роботи 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 1 липня 2015 року по всій України. «Безоплатна правова допомога –  серйозний соціальний проект Уряду. Один із найуспішніших державних проектів, на рівні із новоствореною патрульною службою. Ми розуміємо, що сьогодні  багато громадян у силу теперішніх обставин не мають можливості отримати кваліфіковану правову допомогу незалежного адвоката, у тому числі у справах проти держави», – зазначив очільник Мін’юсту. «Наше завдання – зробити Міністерство юстиції адвокатом українців та міністерством справедливості. Переконаний в успішності цього проекту, і це стане спільним успіхом Урядів України та США»Павло Петренко.

 DSC3006

Вільям Броунфілд запевнив, що Уряд США залишається відданим ідеї підтримки системи безоплатної правової допомоги та сприяння її подальшому розвитку. «Ми [Уряд США] віддані підтримці програми правової допомоги Міністерства юстиції, надалі залишатимемося Вашими партнерами у цьому напрямі  та готові здійснювати подальшу підтримку, особливо з огляду на розширення системи на цивільні та адміністративні справи»Вільям Броунфілд. Також заступник Держсекретаря США повідомив, що Уряд США розділяє такі пріоритети розвитку системи як інвестиції в людський ресурс та інфраструктуру, і виділить на наступний рік додаткові півмільйона доларів США на ці та інші потреби розвитку системи безоплатної правової допомоги. Він наголосив, що «відкриття центрів правової допомоги – це один з прикладів найбільшого успіху».

Обидві сторони відзначили відданість, продуктивність та ефективність української команди Американської асоціаціЇ юристів Ініціатива з верховенства права (ABA ROLI), через яку здійснювалось спіробітництво між США та Україною у сфері підтримки системи безоплатної правової допомоги упродовж останніх 3-х років.

 DSC3008

 DSC2992

{module 22-07-2015_Броудінг_США} 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter