назад

Візит місії ОБСЄ до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

BRD OBSE 12 вересня цього року з робочим неофіційними візитом до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітали представники ОБСЄ на чолі з керівником місії Сюзан Стемпер. Головною метою візиту було знайомство з командою місцевого центру, налагодження тісної взаємодії, обговорення проблемних питань внутрішньо-переміщених  осіб та воїнів АТО, моніторинг ситуації щодо дотримання прав та законних інтересів громадян, їх права на отримання правової допомоги,  обмін досвідом.

      Директор центру Геннадій Бородатий зустрівши гостей та провівши екскурсію приміщенням центру, запросив їх до круглого столу для обговорення вищезазначених питань. Представників ОБСЄ цікавила інформація щодо звернення до центру внутрішньо-переміщених  осіб та постраждалих внаслідок проведення АТО, їх кількість, проблемні питання, з якими стикаються зазначені особи, чи була їм надана допомога, якщо так, то яка саме. Геннадій Віталійович детально відповів на всі питання, що турбували і цікавили гостей, навівши при цьому конкретні приклади реальної допомоги, яку вже надав  Бердянський центр.

        Слід зазначити, що Координатор проекту ОБСЄ в Україні дуже тісно співпрацює з Міністерством юстиції України, реалізовуючи цілу низку проектів суспільно-правової та соціальної спрямованості, головна мета яких – утвердження верховенства права, дотримання і захист прав людини та забезпечення прозорості і відкритості у відносинах між громадянами та органами державної влади. Зокрема, проекти впроваджуються у таких напрямках: становлення верховенства права у системі виконавчої, законодавчої і судової влади; розвиток адміністративної юстиції; підвищення обізнаності громадян щодо прав людини та механізмів їхнього захисту; створення системи безоплатної правової допомоги; протидія організованій злочинності та втілення стратегії проти тортур та жорсткого поводження у місцях тримання під вартою.

       Представники ОБСЄ висловили своє задоволення від зустрічі та знайомства з колективом, пообіцяли всіляку підтримку, надали корисні поради та цікаву інформацію,  висловили бажання проведення спільних проектів в рамках рівного доступу громадян до правової допомоги.

BRD OBSE 2

BRD OBSE 3