назад

Візит школярів до Охтирського місцевого центру

Майбутнє нашої держави – в руках молоді. Це аксіома. Саме від них залежить усвідомлення того, що закон – понад усе. Перші кроки безоплатної правової допомоги в Україні дають надію на те, що Україна просто таки приречена стати правовою державою. Безумовно, зацікавленість молоді діяльністю новоствореної установи цілком зрозуміла.

 

16 жовтня 2015 року учні, які відвідують гурток «Правознавство» (керівник Дмитро Дужак) та гурток «Літературне краєзнавство» (керівник Лариса Демешко) при Охтирському місцевому центрі позашкільної освіти – Малої академії наук, побували в Охтирському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, аби дізнатися про етапи становлення безоплатної правової допомоги в Україні та особливості роботи відділів установи.

 Директор центру Тамара Козир розповіла присутнім про те, що з 1 липня цього року 100 таких установ розпочали свою роботу в Україні, ознайомила з фахівцями та структурою місцевого центру. Начальник відділу попереднього прийому громадян Микола Кравченко розповів юним гостям про види послуг, які надають фахівці установи, про категорії громадян, які мають право на вторинну допомогу. Головний спеціаліст цього відділу Анна Лобовньова на практиці продемонструвала щоденну копітку роботу, пов’язану з прийомом громадян. Гуртківці виявили неабияку зацікавленість роботою Центру та виявили бажання працювати над написанням наукової роботи, у якій досліджуватимуть етапи становлення безоплатної правової допомоги.