назад

Володимир Куценко взяв участь у програмі «Тема дня» на Українському радіо. Херсон

Як виникла ідея створити платформу взаємодії безпекових органів та громадянського суспільства «Діалог безпеки», на яких принципах базується співпраця силовиків та громадськості, як інститут Омбудсмена та система БПД захищає права громадян роз´яснили  у прямому ефірі ток-шоу «Тема дня» на Українському радіо. Херсон заступник начальника відділу правопросвітництва Херсонського місцевого центру з надання БВПД Володимир Куценко та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Херсонській області Оксана Тропіна.

Оксана Тропіна ознайомила глядачів з інститутом Уповноваженого ВРУ з прав людини, роботою його представництва у Херсонській області, а Володимир Куценко, який є координатором Регіональної платформи «Діалог безпеки» у Херсонській області, нагадав, що даний проєкт впроваджується в п´яти областях України і був розроблений для попередження, реагування та сприяння належному розслідуванню порушень прав людини. Але цими проблемами опікуються й інші партнерські організації та державні установи, як то Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини, система безоплатної правової допомоги тощо.

Як зазначені установи реагують на порушення прав людини, як попередити такі випадки, хто може звернутися за правовою допомогою, з якими проблемами звертаються люди до центрів з надання БВПД, хто має право на захист або представництво інтересів у суді за рахунок держави – ці питання, сподіваємось, зацікавили не тільки ведучого програми Андрія Кучерявого, а і наших читачів.

Тож радимо переглянути програму «Тема дня».