назад

Вуличне інформування населення в Путивлі

SuM 2017 07 28 vul inform 128 липня заступником начальника Путивльського бюро правової допомоги Наталією Удод проведено «вуличне» інформування серед мешканців та гостей міста. Нею було проінформовано про роботу системи безоплатної правової допомоги, а саме в чому полягає первинна та вторинна безоплатна правова допомога, хто має право на неї.

 Спеціаліст розповіла про головні аспекти роботи бюро та можливість без перешкод отримати правову допомогу. Також нею було розповсюджено інформаційні буклети.

Під час цього заходу мешканкою міста задано питання щодо приватизації земельної ділянки. Наталією Удод було рекомендовано такий алгоритм дій: звернутися до органу, уповноваженого здійснювати розпорядження земельними ділянками державної або комунальної власності, із заявою про безоплатне надання земельної ділянки у власність. За результатами розгляду Вашого звернення, уповноважений орган повинен прийняти рішення про надання Вам дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надати відмову у його наданні.

 MG 5513SuM 2017 07 28 vul inform 2

Потім необхідно замовити в землевпорядній організації виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Землевпорядна організація виконати геодезичні роботи і розробити проект землеустроющодо відведення земельної ділянки. Вам слід звернутися до державного кадастрового реєстратора в територіальному (районному, міському) органі Держгеокадастру України із заявою про державну реєстрацію земельної ділянки.

SuM 2017 07 28 vul inform 3

Державний кадастровий реєстратор реєструє Вашу земельну ділянку в Державному земельному кадастрі і видає Вам Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку із зазначенням у ньому кадастрового номера. Після чого Ви повинні подати до органу, уповноваженого розпоряджатися земельною ділянкою, клопотання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Після здійснення державної реєстрації права власності держави або територіальної громади на земельну ділянку, зазначену орган повинен прийняти рішення про безоплатну передачу земельної ділянки Вам у власність. Після отримання рішення про безоплатну передачу Вам у власність земельної ділянки, Ви можете за своїм вибором: подати в Реєстраційної служби заяву про державну реєстрації Вашого права власності на земельну ділянку або подати зазначену заяву через державного кадастрового реєстратора управління земельних ресурсів, в якому Ви отримували Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Адреса Путивльського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд.46, телефони: (05442) 5-48-44; 5-49-44.