назад

Виправдувальний вирок Вільнянського районного суду Запорізької області

Виправдувальний вирок Вільнянського районного суду Запорізької області. Виправдано обвунуваченого за ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна) за 18 епізодами.

27 січня 2015 р. Вільнянським районним судом Запорізької області було розглянуто кримінальне провадження відносно «Д», який обвинувачувався у вчиненні злочинів передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна), санкція статті якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

«Д» обвинувачувався у тому, що протягом часу, починаючи з вересня 2013 р. по жовтень 2013 р., він таємно викрадав дорожні знаки, які були розташовані на автошляху «О  080510 Вільнянськ-Орловське» Вільнянського району Запорізької області. Загалом «Д» було інкриміновано18 епізодів злочинної діяльності.

Захист «Д» від пред’явленого обвинувачення здійснював адвокат Євген Вайновський на підставі доручення, виданого Запорізьким Центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       З моменту входження адвоката Євгена Вайновського у справу, адвокатом були проведені всі необхідні дії щодо спростування причетності «Д» до інкримінованим йому злочинів. Так, завдяки наполегливої та професійної роботи адвоката, судом були поставлені під сумнів  основні докази сторони обвинувачення, а саме:

       в ході допиту свідків та потерпілої сторони по справі, проведення одночасного їх допиту – були виявлені суттєві розбіжності у показах свідків, за яких неможливо було стверджувати, що «Д» причетний до вчинення інкримінованих йому злочинів.

       в ході дослідження письмових доказів сторони обвинувачення по справі – було виявлено не відповідність  порядку отримання та оформлення даних доказів обвинувачення, чинному законодавству України. В результаті чого, зазначені докази були визнані судом, як недопустимі.

За результатами розгляду зазначеної кримінальної справи, Вільнянським районним судом Запорізької області було винесено виправдувальний вирок по обвинуваченню «Д» у вчиненні злочинів передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 185 КК України.