назад

Виробнича практика студентів

Про дієвість соціального ліфту та можливість потрапити на роботу до установ системи БПД, які відкриті для справжніх професіоналів, дізналися студенти IV курсу спеціальності «Право» Херсонського державного університету під час виробничої практики, яка проходить на базі Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області з 17 лютого по 14 березня 2020 року.

Заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД Олена Іпатенко ознайомила Євгенія Пилипчука та Крістіну Синельникову із структурою системи БПД, задачами та основними напрямками роботи.

Студенти також дізналися про роботу відділів, порядок інформування Регіонального центру, який надає допомогу у кримінальному процесі затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим до покарання, пов’язаного з позбавленням волі, а також у справах про адміністративні правопорушення. А головне – що система безоплатної правової допомоги працює для того, щоб кожна людина в Україні мала можливість захистити свої права.

Олена Іпатенко велику увагу приділила практичній підготовці студентів до проведення правопросвітницьких заходів, ініціювала виготовлення наочності та інформаційних пам´яток.

Окрім того, керівниця практики розповіла майбутнім колегам про довідково-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid» та пояснила, як вона поповнюється та як нею користуватися.

Говорили і про можливість отримати безкоштовну юридичну консультацію online, а також стати сімейними радниками.

З огляду на це Олена Вікторівна пояснила, що розуміючи інтерес наших клієнтів до питань сімейного права та ідучи назустріч їхнім потребам, система БПД пропонує студентам та молоді спробувати себе в якості сімейних радників, пройшовши відповідне навчання. Адже переважна кількість звернень громадян до центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги стосується саме питань сімейного права.

Слід зазначити, що виробнича практика студентів органічно поєднала навчальний, дослідницький та правопросвітницький аспекти, що дає великі можливості для формування у них творчого ставлення до правової діяльності та визначення рівня професійної спрямованості.

Приємно розповідати майбутнім юристам про систему БПД – найбільшу правозахисну організацію в Україні, презентувати всеукраїнський та регіональний досвід надання безоплатної правової допомоги, знайомити з успішними практиками захисту клієнтів, ділитися досвідом та направляти», – зазначила заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД Олена Іпатенко.