назад

Виїзний прийом громадян в рамках Програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”

    29.11.2018, на виконання Меморандуму підписаного Мін’юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, в рамках Програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, директором Білоцерківського місцевого центру Сірик О.С. та начальником відділу правової інформації та консультації Білоцерківського місцевого центру Вдовикою О.М. було проведено прийом громадян у с. Острійки та с. Тарасівка.

    На прийом у с. Острійки звернулось 8 осіб з питань: земельного, адміністративного, житлового права.
    Під час прийому в с. Тарасівка звернулось 4 особи з питань: соціального забезпечення, земельного права.

    Особливу увагу приділено питанням що стосуються земельного права, а саме: порядку переходу права власності на земельну ділянку при даруванні будинку, оформлення дублікату правоустановчого документу на земельну ділянку при втраті оригіналу, встановлення твердих меж земельної ділянки, порядку передачі у приватну власність земельної ділянки, порядку виділення земельної ділянки працівниками соціальної сфери, визнання спадщини на земельну ділянку відумерлою, порядку відмови від земельної ділянки та передачі її у комунальну власність, погодження меж земельної ділянки між сусідами.

    Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.

    Під час прийому громадяни поінформовані про проект “Я маю право” та отримали роздаткові матеріали з питань вирішення земельних спорів, зокрема буклети за темами: прийняття спадщини, у складі якої є нерухоме майно у випадку відсутності у спадкоємців правовстановлюючих документів на майно, безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності, встановлення факту належності особі правовстановлюючих документів.