назад

Вижницький район відвідали представники Спеціальної моніторингової місії Організації безпеки та співробітництва в Європі

OBSEВижницький район відвідали представники Спеціальної моніторингової місії Організації безпеки та співробітництва в Європі

 

1 липня 2015 року відбулася зустріч голови Вижницької районної державної адміністрації Михайла Андрюка, голови районної ради  Олександра Гриндея та в.о. директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрія Сележана зі спостерігачами представництва Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Руне Кестбергом, Аленом Рішліч та Петером Фачковец.

За словами спостерігачів робота Моніторингової Місії ОБСЄ спрямована на сприяння зменшення напруги в українському суспільстві та посилення умов миру, стабільності та безпеки.

Під час зустрічі йшлося також про відкриття місцевих центрів безоплатної правової допомоги в Україні, в тому числі і на Буковині.

Учасники зустрічі зауважили, що відтепер українці, які раніше не могли відстояти свої права у судах через високу вартість послуг приватних адвокатів, зможуть отримати якісну правову допомогу. Завдяки запуску цього проекту буде забезпечено рівний доступ до суду усіх громадян, не залежно від їхніх статків, та право на захист.