назад

Взаємодія центрів правової допомоги та навчальних закладів Сумщини   

Фахівці системи безоплатної правової допомоги Сумщини реалізують правопросвітницьку діяльність в регіоні серед різних цільових аудиторій. І одна з них – це педагогічна спільнота, адже від неї значною мірою залежить розвиток правосвідомості та правової освіти дітей. Тож на постійній основі представники Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області організовують правопросвітницькі зустрічі з освітянами на базі обласного центру післядипломної педагогічної освіти.

Під час чергової зустрічі фахівчиня Регіонального центру Наталія Поставська мала можливість поспілкуватися з понад 160 педагогами Сумщини, серед яких були вчителі біології, екології і географії; математики; образотворчого мистецтва; української мови та літератури; вихователі закладів дошкільної освіти; вихователі груп продовженого дня.

Учителі ознайомилися, хто і як може отримати первинну та вторинну правову допомогу, які сервіси допомагають швидко вирішити юридичне питання. Говорили про важливість правопросвітництва у навчальних закладах, проведення інформаційних кампаній з питань протидії булінгу, домашнього насильства, відповідальності підлітків за порушення законодавства тощо.

Наталія Поставська звернула увагу на соціальну спрямованість діяльності системи безоплатної правової допомоги в Україні, розповіла, як особи з інвалідністю, малозабезпечені громадяни та інші категорії населення мають змогу вирішити свою правову проблему.

Присутні отримали роздаткові матеріали системи БПД, які можуть використовувати як для власних потреб, так і розмістити в інформаційних куточках своїх навчальних закладів.