назад

5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку. В умовах війни, поняття «волонтер» для нас набуло особливого, надзвичайно важливого значення, адже це – велика кількість людей, які роблять усе можливе, аби забезпечити надійний тил армії та необхідну підтримку вимушеним переселенцям.

Ледь не вся країна згуртувалась і почала активно допомагати організовуватись на місцях, надавати необхідну допомогу та різноманітні послуги. Організація всебічної допомоги військовим, підтримка співвітчизників, які потрапили у важкі життєві ситуації; посилення уваги до громадян шановного віку, маломобільних людей та дітей-сиріт; участь у заходах зі збору допомоги для внутрішньо переміщених родин; впровадження волонтерських кроків в інститути зміцнення сім’ї та захисту материнства; залучення небайдужих громадян до збереження навколишнього середовища та захисту тварин, – це лише короткий перелік добровольчої місії, що здійснюють сучасні волонтери.

Тому в залі засідань Татарбунарської міської ради міський голова Андрій Глущенко вручив грамоти представникам волонтерської спільноти. Серед них – фахівець Татарбунарського бюро правової допомоги Арцизького місцевого центру з надання БВПД Інга Дмитрієва, яка двічі організовувала та доставляла гуманітарні вантажі з Італії та Румунії та досі продовжує допомагати військовослужбовцям ЗСУ в їх забезпеченні.

В Роздільнянському місцевому центрі з надання БВПД також відзначають цей день – свято тих, хто за велінням серця своїми вчинками укріплює віру людей в добро і справедливість. Адже головною ознакою діяльності волонтерів є те, що вони частину свого особистого часу та сил добровільно віддають задля діяльності, яка є корисною жителям громади і суспільству загалом.

З Роздільнянським місцевим центром з надання БВПД співпрацює чотири волонтери, троє з яких приєдналися з початком повномасштабного вторгнення. Всі вони допомагають працівникам поширювати інформацію про можливість вирішення складних життєвих ситуацій у правовий спосіб, проводити правопросвітницькі та інформаційні заходи.

За усвідомлене почуття відповідальності у поширенні правових знань, активну громадську позицію та з нагоди свята – Міжнародного дня волонтера Дмитру Постовому та Тетяні Ільїнській оголошено подяку.

Хочеться висловити щиру вдячність всім, хто небайдужий до цієї доброї справи, хто піклується про захист духовних та матеріальних потреб людей в ці складні часи та надає їм вчасну і таку необхідну допомогу, хто робить вагомий внесок в збереження та розвиток найвищих гуманних цінностей.