назад

Як у Полтаві про права дітей інформували

IMG 0405

1 червня   щороку привертає увагу до проблем захисту прав дитини, адже саме цього дня світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту прав дітей. Цей рік не став виключенням і фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області провели низку заходів саме для цієї категорії населення.

        Так, 1 червня, для вихованців дошкільного навчального закладу № 1 «Веселка» проведено правознавчу гру-вікторину «З героями казок – статтями Конвенції про права дитини». Під час заходу діти на прикладі відомих казок визначали, які герої є правопорушниками, а які, навпаки, допомагають іншим реалізовувати різні права дітей. Діти виконували тестові завдання, де відгадували з якої казки певних епізод та які права головних героїв порушуються.IMG 0376

        Малеча з захопленням взяла участь у грі, а отримані розмальовки з сюжетами казок та головними героями казок викликали у них справжнє захоплення та азарт до гри.

        Дошкільнятам наголосити і на дотриманні їх обов’язків.

Правове інформування про можливості системи БПД задля захисту прав громадян продовжилося на центральних вулицях міста, де фахівців Регіонального центру розповіли полтавцям про те як вони можуть скористатися послугами системи БПД, що для цього необхідно, у чому вони полягають.IMG 0434

Окремо жителям міста наголосили, що 07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.IMG 0488

Наразі дані категорії осіб отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в отриманні захисту, представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Її надають юристи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – центри), або бюро правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють із центрами. Послуги юристів та адвокатів оплачує держава.IMG 0441

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479/.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.