назад

У межах проведення правопросвітницьких заходів до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» днями громадська організація «Родина Кольпінга на Прикарпатті» при підтримці департаменту молодіжної політики та Служби у справах дітей Івано-Франківської ОТГ та іншими партнерськими організаціями в прес-залі Університету Короля Данила відбулась презентація з нагоди випуску анімаційного фільму на тему «Єднаймося проти насильства».

Фото 2

Авторами і акторами кінострічки стала учнівська та студентська молодь кількох об’єднаних територіальних громад. Реалізація проекту стала можлива за підтримки Агентства у справах біженців ООН.

Активну участь в брифінгу взяли представники Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області.

У своєму виступі заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук наголосив на важливості проведення таких правопросвітницьких заходів, у яких беруть участь учнівська та студентська молодь для профілактики запобігання правопорушень в молодіжному середовищі. Окремо він ознайомив учасників зустрічі з реалізацією Проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», що впроваджується Міністерством юстиції України, Офісом Генерального прокурора України на базі системи надання безоплатної правової допомоги. Також він  коротко проінформував про прийняття Закону України «Про медіацію» та про залучення до цього проекту  адвокатів-посередників та психологів, які пройшли відповідні навчальні програми.

Фото 3

Варто зазначити, що громадська організація «Родина Кольпінга на Прикарпатті» має досвід у реалізації соціальних проектів та допомоги людям, які потрапили у кризові ситуації, створено та діє «Центр Медіації Прикарпатті» та «Майстерня порозуміння та толерантного спілкування «ДРІМ ТІМ», де проводились ряд семінарів та тренінгів з питань сімейної медіації.