назад

Юристи системи БПД в Кіровоградській області пройшли тренінг міжвідомчої взаємодії в кримінальних провадженнях за участі дітей

Юристи системи БПД в Кіровоградській області взяли участь в тренінгу «Моделі ефективної міжвідомчої взаємодії у кримінальних провадженнях за участі дітей». Серед спікерів – національні та міжнародні експерти Ради Європи.

Захід об’єднав представників органів та установ Кіровоградщини, які працюють з дітьми у кримінальному провадженні. Мета – напрацювання дитиноцентрованих підходів та ефективних алгоритмів міжвідомчої взаємодії. 

Учасники на прикладі реального кейсу склали загальні алгоритми взаємодії під час досудового розслідування, на кожній стадії судового розгляду, та на стадії завершення контакту дитини з системою правосуддя, дружнього до дитини.

«Під час тренінгу ми змогли врахувати проблемні аспекти, що можуть виникнути на практиці. Зокрема, що стосується дітей потерпілих у кримінальних провадженнях, часто їхні інтереси представляє лише законний представник. Хоча кожна дитина має право на безоплатну правничу допомогу, в тому числі представництво інтересів в суді. Тому одним з наших спільних завдань є інформування законних представників дитини про таку можливість та перенаправлення їх до системи БПД», – зазначив начальник відділу безоплатної правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Олександр Насулич.

Довідково. Тренінг відбувся в межах проєкту Ради Європи «Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні» у співпраці з Офісом Генерального прокурора України.