назад
22.10.15

Захисник із Сум домоглася виправдання свого клієнта, обвинувачуваного у вчиненні тяжкого злочину

huseinova vafaЗавдяки професійним діям адвоката Вафи Гусейнової, яка захищала свого клієнта у суді за дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області № 018-0001021 від 21.11 2014 р., її підзахисного визнано невинуватим у вчиненні тяжкого злочину.

30 вересня 2015 року Зарічним районним судом м. Суми розглянуто кримінальне провадження, в якому клієнта адвоката Гусейнової було обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення майна потерпілих, що вчинене шляхом підпалу і заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах). Чоловіку загрожувало покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Суд взяв до уваги позицію і доводи захисника Вафи Гусейнової, яка переконала суд, що обвинувальний акт відносно підсудної пронизаний припущеннями, формальностями, в основу обвинувачення покладені твердження, що не свідчать про вину її клієнта, і жоден доказ, який був наданий прокурором, досліджений і проаналізований судом, не підтверджує його вини у чиненні злочину.

Результатом обраної стратегії захисту клієнта стало його виправдання через недоведення вини у вчиненні кримінального правопорушення та відмова суду у задоволенні цивільних позовів потерпілих про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter